Yaygın Günlük Hayat Kimyasalları

Hazır Gıda Etiketlerinin Önemi

Hazır gıdalardaki etiketlerde ürünün üretildiği yer, içeriği, besin değerleri, saklanma koşulları gibi birçok bilgi bulunduğu gibi üretim ve son kullanım tarihleri de bulunur. Ürünün üretim tarihi ürünün ne zaman üretildiği hakkında bilgi verir. Böylece tüketici, ürünün kendine ulaşıncaya kadar geçen zamanı öğrenerek ürünün tazeliğini değerlendirebilir.

Son kullanım tarihi, mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu yüzden kısa bir süre sonra insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek gıdaların tüketilebileceği son tarihi gösterir. Son tüketim tarihi geçmiş olan gıdalar güvenilir olmayan gıda olarak kabul edilir. Tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) ise uygun şekilde saklandığında, gıdanın özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. Bu bilgiler dışında gıdanın saklanma koşulları okunarak gıda bu koşularda saklanmalı, belirtilen kullanım koşullarına dikkat edilmelidir. Ayrıca hazır gıdaya bağlı alerjik durumların oluşmaması için gıdanın içeriğine, obeziteyi engellemek için de etiket üzerindeki besin değerlerine dikkat edilmelidir. Hazır gıdalarda bulunan etiket bilgilerine dikkat etmenin sağlık açısından oldukça önemli olduğu unutulmamalıdır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu